Това предполагам е в тон с един коментар на сайта ни.
Готови ли сте за нов януарски соков маратон?
Публикувано 27 януари 2012 - 17:34
Това предполагам е в тон с един коментар на сайта ни.
Публикувано 28 януари 2012 - 15:55
Публикувано 28 януари 2012 - 17:48
Освен това смятам, че даден човек ако е решил да прави продължително водно гладуване, е хубаво в началото да прави по-кратки периоди.
За мен е приемливо веднъж седмично да си на вода; също така 2 пъти в годината максимум за по около 10-12 дена.
Милен също се занимаваше с интелектуален труд докато беше 11 дена на вода. Не е бил в пълна почивка и откъснат от нормалния живот. Въпрос на нагласа може би. Аз не съм готова за водно гладуване, примерно. Макар че много исках да опитам. Не съм чувствала остра нужда с цел оправяне на здравословен проблем. Няма нужда да се насилвам, само защото и другите го правят и възхваляват. Но ако искаш, Ати, можеш да погледнеш темата за водното гладуване тук, за да добиеш по-хубава представа. А и да не разводняваме тази тема.
Мисля, че вече е ясно защо разграничаваме глад от разтоварване и кое точно в коя група е.
Оттам нататък всеки е достатъчно разумен да си прецени сам за себе си и да избере това, което му пасва и му се струва логично. Информация има много.
Публикувано 28 януари 2012 - 17:53
Аз хапвам все повече зеленчуци с фибри.
Днес мисля, да включа и някое зърнено - елда май ще е. В неделя нещо бобово. А в понеделник и вторник малко ядки и семена.
Публикувано 28 януари 2012 - 19:37
Ако имаш желание може да си отвориш собствена тема, в която да споделяме и обсъждаме твоите промени, през които преминаваш, защото не е много удачно да разводняваме сокова тема с водни гладувания, както и плодуване.
Още веднъж успех на работното място, в къщи и здраве, здраве и пак здраве на теб и всички от твоето близко обкръжение.
Публикувано 30 януари 2012 - 17:49
Дано да греша!
Публикувано 31 януари 2012 - 12:22
Прикачени файлове
-
1690n.gif (14,67K)
Брой сваляния: 1
Публикувано 31 януари 2012 - 14:37
Верка,мисля,че който иска да отсее зърното от плявата,не би следвало да се сърди или да говори за заяждане и т.н.,напротив-трябва да е благодарен!
- valiii70 харесва това
- Харесва ми
Публикувано 31 януари 2012 - 17:29
Доста странно ми звучи хората да споделят, че обичат разделно и просто хранене, а в същото време да публикуват рецепти, които ако аз опитам сигурно ще колабирам не толкова откъм вкус, колкото откъм тежест и сладост. Верно е, че суровата храна носи известна доза здраве, но никога не бива да забравяме, че преяждането и/или претоварването на организма В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ няма да носи полза, а точно обратното. Ако започнем да се увличаме по суровите десерти и тортички, бонбонки и пастички, тогава наистина рискуваме да поемаме големи дози мазнини заедно с останалите продукти и това да затлачва организма и да бъде реална заплаха от гъбички и други бактериални атаки. Просто нещата са много по-комплексни отколкото се представят на хората и си мисля, че е задължение на всеки от нас да сподели своя истински опит и мнение, особено ако има ценна и наистина достоверна информация. Как да убедим хората, че под соково разтоварване не се визират сок от диня, пъпеш, ябълка, круша, портокал грейпфрут и малко джинджифил, а по-скоро зелено, зелено и пак зелено. Именно по тази причина качихме една супер полезна според мен и изпълнена с ценна информация статия за хлорофила, който може спокойно да се приеме като дар от природата. Пренебрегваме простите и достъпни неща, после се оплакваме че се появяват дефицити или че рецептите са скъпи, трудни и непосилни..
Другата странност, която напоследък ме кара да се усмихвам е оправданието, че хората нямат дехидратори и няма как да си сушат крекери и сие, та затова си хапват хляб и т.н. Във всяка една модерна кухня има поне 2 електроуреда за печене (фурна, тостер, преса, микровълнова и т.н. и т.н.). Ако приемем, че фурната на вегана/суровоядеца е дехидратора, значи спокойно човек може да задели част от времето или финансите си и да си направи сам или да закупи готова машинка, която да му гарантира здравето. Нима ако хапваме нещо, което в последствие ни довежда до клинично лечение няма да ни излиза по-скъпо откъм време (а времето е пари!) и финанси, вместо да се научим заедно взаимно как да се храним правилно и да се държим всички далече от болести и каквито и да било здравословни аномалии?
Ще уточня, че не визирам абс. никого, нито се карам, просто пиша това и в същото време се усмихвам, защото съм убеден, че както каза Пинко, човек може и трябва сам да се научи да отсява зърното от плявата (макар напоследък плявата да е по-полезна от самото зърно
Публикувано 31 януари 2012 - 19:40
Нещо не ни е ясно около плодовете т.е. не можем да определим кои да включим за балансиране на 3-те доши; не се ориентираме по таблици и писания.
Публикувано 07 февруари 2012 - 17:19
Публикувано 07 февруари 2012 - 22:22
Публикувано 08 февруари 2012 - 23:40
След моята сокова "терапия" и промяната ми в начина на хранене, аз се чувствам доста добре. Студът навън по никакъв начин не повлиява отрицателно на настроенето ми, напротив -кара ме да мечтая и да продължавам да следвам целите, която съм си поставила.Сутрин не тръгвам на работа без да съм си изпила сока. Сокът вече за мен е това, което беше и кафето допреди два месеца.Храня се основно с веганска храна. Изключение правят суровите пъдпъдъчи яйца, които решихме с половинката да опитаме и си слагахме сутрин в сокчето. А, и пречистеното масло- "гхи". Плюсове от новия ми режим на хранене и начин на мислене-много, минуси-малко. Нещо за инетелектуален труд и за съсредоточаване , моля?
Да се похваля, че ходих на гинеколог, всичко ми е ОК. Само дето имах малко течение, което според лекаря е хормонално/ходих точно след цикъл/ и той не успя да ми вземе материал за цитонамазка. Изписа ми някакъв препарат, който представлявал лактобацили + някакъв хормон , за да се изчисти течението и да ми вземе секрет, но аз мисля да не давам 15 лв. за фармацевтични продукти, а да си понаправя малко промивки и така да отида.
Мислех да направя 1-2 дни на вода, но нещо в този кучи студ не ми се гладува. Усещам, че тялото ми се нуждае от енергия и явно сега не е моментът. Надявам се този студ да отмине и да си направя отново някой разтоварващ ден.
Поздрави на всички , сега обаче ще си лягам, че очичките ми се затварят.
Публикувано 09 февруари 2012 - 05:27
На мен тази вълна ми е позната. Сполетя ме и мен май месец миналата година. Даже още по време на соковете. Тогава много неща промених.
А сега...май не съм усетила такива приливи, но на преден план са ми други приятни вълнения. Може би затова.
Радвам се, че не се оплакваш от студа.
Храната засега не я мисли. Мисля, че много си направила и постигнала. Останалите неща когато-тогава.
За интелектуален труд - нов език. Иначе друг разсейващ, отмарящ, медитационен, релаксиращ труд - плетене.
Мисля и аз, че сега не си за вода. Не е хубаво толкова начесто според мен.
Относно препоръките на гинеколога - малко несериозно ми е това лечение с хормони. Знам ли...Според мен наистина можеш да потърсиш други начини. Калинчето беше споделила някъде из темите какво тя е правила.
Успех в новото начинание. Вяра в себе си и постоянство в целите!
Публикувано 11 февруари 2012 - 11:26
Публикувано 18 февруари 2012 - 17:30
Аз обаче изненадващо се разболях. Тъкмо реших да си направя 3 дни само на сурово и на втория ден почна едно леко покашляне,неразположение, какво ли не пих-чайове-ехинацея, зелен чай, за кашлица, но онзи ден в 17 часа изведнъж много ме заболя гърлото и 2 дни едвам преглъщам. 2 нощи поред се изпотявам много, пия сребърна вода, кислородна вода, лайка, джинджифил и клеева тинктура и само с това се лекувам. Сокове, основно, вчера почувствах лек глад и хапнах топла супа с лютичко и препечен пълнозърнест хляб. Днес досега съм на сокове и плодове само, както и чай.Странно-мислех, че като не ям слузообразуващи храни, а основно сурово и веганско, няма да боледувам вече, да ама не.Грипът или простудата са си форма на детоксикация , според мен, на имунитет.Вчера дори не отидох на работа. Тъкмо се зарадвах , че тази зима минах без болести, и хоп- поредния вирус ме лепна. Е, станалото, станало-това ме амбицира още повече. Залагам основно на лимоните и грейпфуртите сега за витамин С. Надявам се и вярвам, че ще се справя без химически медикаменти.
А днес е Задушница и нашите дойдоха и раздадоха жито, яйца, баница, пиле, сладки, тиквеник. Е, добре че е приятелчето ми да ги изяде. Единствено май баница ми се дояжда , но сега ще се въздържа. Преди време си правих веге баница с тофу и зеленчуци, като се пооправя ще взема да си направя пак, че да ми мине мерака за баница. А иначе мисля да понаблегна малко повече на кълновете като имуностимулант и за целта си покълвам още. И в тази връзка, да Ви попитам ръжените поници като пшеничните ли се консумират? Пак ли се изчакват да израстнат и след това с ножичка се изрязват? Имам и слънчогледови поници, които вече са израстнали, но те май се изкореняват и така се консумират, с држките и листенцата
Вери, мерси за предложението за плетенето и бродирането. Аз като малка обичах да си плета шалчета, това онова и е хубаво да се науча.
И така, аз тука си се лекувам и продължавам с романтичните сериалчета, за да не мисля за "проклетото" гърло, че ще го
Публикувано 21 февруари 2012 - 23:15
Да ти кажа, че октомври и аз ей така се спуках да кашлям, цееелия месец. А 2.5 години преди това не съм имала никакви оплаквания. Причината за кашлицата ми беше баницата на един рожден ден. Имаше яйца.
Не знам дали беше точно и само от това, ами съвкупност от събития. Тогава седмицата ми/ни беше много натоварена, почти не спях, едно от събитията беше участието ни в На кафе. И аз помня, че казах към края на седмицата: с това неспане ще взема да си докарам някоя болест, не бях хич доволна от това все нанякъде да бързам и тичам през деня и на всичкото отгоре да не спя (имахме разни ангажименти на местна почва).
Оправих се с вода, сокове, чайчета, черна ряпа.
Всъщност сега се сещам, че ноември 2010 ме спука от притеснение една болка в дясната област на корема, но над апендикса. Може би седмица откарах така. Ох, беше много неприятно. Писах тук помня. Оказа се не след дълго, че съм бременна, но по-късно направих аборт. Тогава помня, че наблягах на сокчетата, но сякаш мина от само себе си.
A седмица преди да направя аборта, такава глава ме цепииии, никога през живота ми не беше се случвало това. Не ми даваше дори да спя, сякаш с чук ме удряха по главата или ме стягаха в менгеме. По едно време си мислих, че имам менингит. Това странно главоболие изчезна с аборта и повече не се появи.
Преди да си променим храненето, често ме хващаха настинки и като ме хванеха, трудно ме пускаха.
Ръжените поници- да, като при пшеницата е.
Слънчогледовите поници ги режа с ножица също. Няма как да го изкореня, защото ще стане всичко в пръст. В пръстта е останало само коренчето и семенцето.
За храната - на нищо не наблягам. Ям/ядем каквото ни се хапва. Гледаме да има разнообразие и да сме обхванали всички групи от растителния свят.
Чела съм, че покълната пшеница била храна за мозъка. Но ние честно казано не ядем покълнали житни с риск да ни линчува някой, тъй като пшеницата била традиционна българска храна.
Публикувано 22 февруари 2012 - 13:21
Още не съм се оправила , три дни имах големи болки в гърлото при преглъщане-явно от сливиците или ушите. От понеделник пък започна една хрема, ужасна , изтичат жълти секрити. Всяка нощ се събуждам и после 2 часа не мога да заспя. Започва една мъка за изчистване на носа , една кашлица дразнеща, абе ужас. Много бавно минава, явно защото се лекувам само с природни неща, като махнем стрепсилса, който майка ми ми даде и нощем като ме затормози кашлицата, поне малко ме успокоява. Абе общо взето, доста тежко я карам тази настинка, отдавна не ми се беше случвало такова нещо. Сега ще ми е нужно и време да се възстановя. От днес съм започнала отново с прашеца, продължавам и с кълновете, ще включа и някакви водорасли-колебая се между АФА и спирулина, но най-вероятно ще е второто. Като се оправя съм решила да си пусна профилактично един хемоглобин, желязо, да видя как са ми нивата и как ми се отразява промяната в начина на хранене.
Публикувано 22 февруари 2012 - 19:17
Компютърът много изморява, аз съм го посъкратила доста. Просто ми е важно за много неща.
От известно време, може би от началото на годината, лягам рано вечер и не ме интересува сайта ни. Преди много се тормозех покрай него. Та да ти кажа има си разлика. Сутрин в 5ч съм се наспала.
"Много интересни неща чета в момента в една стаия "Raw success""
Да, предполагам в темата в Земята, където се превеждаше книгата.
Да ти кажа тоя Мат (автора) хич не ми харесва - превзема се, лига ви се, всичко извърта в негова полза понеже и той си вътри някакви търговийки.
"Доколкото разбирам от нея, чист организъм може да съществува само в чиста околна среда."
Това са пълни глупости за мен. Организмът ни не е чак толкова тъп, че да не може да се приспособява и справя. Разбира се и с наша помощ, но без вманиачаване. Така както Мат съветва да се правели редовни клизми. Което за мен е нож с 2 остриета. Така не си в помощ на организма си, а го оттучваш да си върши работата.
"да не си поставям забрани, а ако ми се дояде нещо "вредно", да си опитам"
Правилно си решила, аз това го говоря и пиша от доста време.
Щом има секрети, значи работата е към оправяне.
И при мен беше бавно лекуването, да.
АФА не сме ползвали, но спирулина, да.
Може би и на хлорелата може да обърнеш внимание. Тя също е подпомагащо и изчистващо.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Към сайта