Био магазини във Варна
Започната от Megi, окт 22 2010 16:23
10 отговора на тази тема
Публикувано 22 октомври 2010 - 16:23
Във Варна откриха нов био магазин -Балев Био МаркетНамира се до/в бившата книжарница Пеньо Пенев на Чаталджаул. Ген Колев 75Има доста неща, но не толкова за суровоядци.Повечето неща са консервирани.Пресните зеленчуци не изглеждат много пресни
Все пак е първа по-сериозна стъпка за града и разнообразието е голямо.Има доста видове масла,семена за покълване,хималайска сол,агаве нектар и едни страхотни натурални фурми,които другаде в България не съм намирала (има само едни подобни Ирански, но тези са по-хубави
Само работното му време не е като на супермаркет (лично аз мога само събота да пазаря там).http://balevbiomarket.com/
Публикувано 23 октомври 2010 - 18:38
Здравей, Меги!Ние в Канада си пазарим единствено 2 вида фурми - Medjool/Меджул фурмите (те са значително по-големи от останалите видове и са по-меки и ароматни от тях) или Ирански фурми. Опитвали сме безброй марки, фирми от различни страни и двамата с Вери сме на едно мнение, че няма по-вкусни и подходящи за директна консумация или кулинария от иранските фурми. Меджула са 2-3 пъти по-скъпи, затова оптимален избор за повечето хора, които имат достъп и до двата вида си остава по-малкия на размер но неотстъпващ кой знае колко по вкусови и хранителни качества събрат (Иранската фурма).Има едно правило, към което се придържаме при закупуването на фурми - те да са с костилка по възможност, защото в повечето случаи за да се премахне костилката фурмите преминават някаква химична/термична или механична обработка. Когато са с костилка обаче, те биват само и единствено подложени на сушене в следствие на което те стават сладки и придобиват вида, в който ги познаваме.
Публикувано 05 юни 2011 - 10:18
Първо купих едни светли фурми,с леко твърда напукана коричка.Някой ми споменма ,че били захаросани.
За това купих едни, които се водят май натурални-ама те едни меки,отврат са.И зарязах фурмите... дали са наистина захаросани-че по-вкусни ми бяха твърдите, светли на цвqt-като карамел. Другите-меките-са като сушени сини сливи на цвят
Публикувано 05 юни 2011 - 13:54
Приятели пекат и разпространяват различни видове ядки, вкл сушени плодове и ме посъветваха да си купувам ирански фурми, че са най-хубави и натурални. В зелена кутийка са, тъмни на цвят, но марка не мога да кажа. Дори съм виждала в СВА такива. Няма други фурми, пакетирани в зелена картонена опаковка.
Публикувано 06 юни 2011 - 04:41
И ние тук купуваме главно ирански фурми. Меджул също така, но знам, че в България са скъпички.
Публикувано 05 октомври 2011 - 08:13
Да споделя, че във Варна са открили нов магазин за здравословни и био продукти. Намира се почти срещу входа на кукления театър. Не е толкова зареден като Балев, но има всякакви био зърнени и бобови култури насипно. Продават и от хлябовете на Слънце и Луна.
Публикувано 09 октомври 2011 - 13:46
Eee, супер е фактът, че магазинчетата се увеличават, което означава увеличение на търсенето. Значи все пак не е напразно трудът ни
Публикувано 06 декември 2011 - 13:43
Здравейте!Магазин за здравословни храни,билки,насипни чайове ,суперхрани и добавки има в кв.Левски,ул.Св.Ирина(Мир)20,зад бензиностанцияОМВ на Мир.Само там може да намерите Натурален ябълков оцет-български на "Лидия".тел:052 713000,раб.време:пон-петък:9.30-19.00,събота-9.30-16.30
Публикувано 12 декември 2011 - 00:31
Адаш, да разбираме ли, че Вие сте ръководител на въпросното здравословно магазинче? Ще е от полза на потребителите ако имат директна връзка
Публикувано 22 декември 2011 - 10:14
Аз скоро посетих този магазин в кв. Левски. Доставят доста продукти от Зоя. Ябълковия оцет от там си вземам. Заредено е в определена степен, не са надути цените. Иначе в БалевБио улучих стока с изтекъл срок - лак за коса, но вината е моя, че не похледнах срока както на останалите...
Публикувано 15 март 2012 - 21:31
Предстои скорошно откриване на био магазин на ул. Георги С. Раковски 73(входът е откъм ул. Пирин, до Алфа Банк).
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Към сайта