Към съдържанието

- - - - -

Био магазини във Варна

10 отговора на тази тема

#1 Megi

Прохождащ

•  

• 15 мнения
  • :

Публикувано 22 октомври 2010 - 16:23

Във Варна откриха нов био магазин -Балев Био МаркетНамира се до/в бившата книжарница Пеньо Пенев на Чаталджаул. Ген Колев 75Има доста неща, но не толкова за суровоядци.Повечето неща са консервирани.Пресните зеленчуци не изглеждат много пресни :) Все пак е първа по-сериозна стъпка за града и разнообразието е голямо.Има доста видове масла,семена за покълване,хималайска сол,агаве нектар и едни страхотни натурални фурми,които другаде в България не съм намирала (има само едни подобни Ирански, но тези са по-хубави :) Само работното му време не е като на супермаркет (лично аз мога само събота да пазаря там).http://balevbiomarket.com/

#2 Milen

Майстор кулинар

•  

• 1186 мнения
  • ГрадБургас / Монреал
  • Онлайн цели : 3d 4h 25m 4s

Публикувано 23 октомври 2010 - 18:38

Здравей, Меги!Ние в Канада си пазарим единствено 2 вида фурми - Medjool/Меджул фурмите (те са значително по-големи от останалите видове и са по-меки и ароматни от тях) или Ирански фурми. Опитвали сме безброй марки, фирми от различни страни и двамата с Вери сме на едно мнение, че няма по-вкусни и подходящи за директна консумация или кулинария от иранските фурми. Меджула са 2-3 пъти по-скъпи, затова оптимален избор за повечето хора, които имат достъп и до двата вида си остава по-малкия на размер но неотстъпващ кой знае колко по вкусови и хранителни качества събрат (Иранската фурма).Има едно правило, към което се придържаме при закупуването на фурми - те да са с костилка по възможност, защото в повечето случаи за да се премахне костилката фурмите преминават някаква химична/термична или механична обработка. Когато са с костилка обаче, те биват само и единствено подложени на сушене в следствие на което те стават сладки и придобиват вида, в който ги познаваме.

#3 Съни

Прохождащ

•  

• 26 мнения
  • :

Публикувано 05 юни 2011 - 10:18

Първо купих едни светли фурми,с леко твърда напукана коричка.Някой ми споменма ,че били захаросани. :) За това купих едни, които се водят май натурални-ама те едни меки,отврат са.И зарязах фурмите... дали са наистина захаросани-че по-вкусни ми бяха твърдите, светли на цвqt-като карамел. Другите-меките-са като сушени сини сливи на цвят

#4 Небесна

Напреднал

•  

• 137 мнения
  • ГрадВарна
  • Онлайн цели : 3h 2m 53s

Публикувано 05 юни 2011 - 13:54

Приятели пекат и разпространяват различни видове ядки, вкл сушени плодове и ме посъветваха да си купувам ирански фурми, че са най-хубави и натурални. В зелена кутийка са, тъмни на цвят, но марка не мога да кажа. Дори съм виждала в СВА такива. Няма други фурми, пакетирани в зелена картонена опаковка.

#5 Вери

Баш бабаитка

•  

• 1086 мнения
  • ГрадМонреал, Канада
  • Онлайн цели : 8d 16h 41m 48s

Публикувано 06 юни 2011 - 04:41

И ние тук купуваме главно ирански фурми. Меджул също така, но знам, че в България са скъпички.

#6 Мария

Прохождащ

•  

• 8 мнения
  • ГрадВарна
  • Онлайн цели : 1h 48m 41s

Публикувано 05 октомври 2011 - 08:13

Да споделя, че във Варна са открили нов магазин за здравословни и био продукти. Намира се почти срещу входа на кукления театър. Не е толкова зареден като Балев, но има всякакви био зърнени и бобови култури насипно. Продават и от хлябовете на Слънце и Луна.

#7 Milen

Майстор кулинар

•  

• 1186 мнения
  • ГрадБургас / Монреал

Публикувано 09 октомври 2011 - 13:46

Eee, супер е фактът, че магазинчетата се увеличават, което означава увеличение на търсенето. Значи все пак не е напразно трудът ни blowkiss

#8 milena1960

Прохождащ

•  

• 1 мнения
  • ГрадVarna
  • Онлайн цели : 9m 14s

Публикувано 06 декември 2011 - 13:43

Здравейте!Магазин за здравословни храни,билки,насипни чайове ,суперхрани и добавки има в кв.Левски,ул.Св.Ирина(Мир)20,зад бензиностанцияОМВ на Мир.Само там може да намерите Натурален ябълков оцет-български на "Лидия".тел:052 713000,раб.време:пон-петък:9.30-19.00,събота-9.30-16.30

#9 Milen

Майстор кулинар

•  

• 1186 мнения
  • ГрадБургас / Монреал

Публикувано 12 декември 2011 - 00:31

Адаш, да разбираме ли, че Вие сте ръководител на въпросното здравословно магазинче? Ще е от полза на потребителите ако имат директна връзка ;)

#10 деси

Прохождащ

•  

• 1 мнения
  • Онлайн цели : 5m

Публикувано 22 декември 2011 - 10:14

Аз скоро посетих този магазин в кв. Левски. Доставят доста продукти от Зоя. Ябълковия оцет от там си вземам. Заредено е в определена степен, не са надути цените. Иначе в БалевБио улучих стока с изтекъл срок - лак за коса, но вината е моя, че не похледнах срока както на останалите...

#11 Био Магазин Варна

Прохождащ

•  

• 1 мнения
  • Онлайн цели : 10m 34s

Публикувано 15 март 2012 - 21:31

Предстои скорошно откриване на био магазин на ул. Георги С. Раковски 73(входът е откъм ул. Пирин, до Алфа Банк).

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни