Към съдържанието

- - - - -

ХРАНЕНЕТО НА ДЕЦАТА

189 отговора на тази тема

#181 Cantariny

Прохождащ

•  

• 26 мнения
  • ГрадСофия
  • Онлайн цели : 4h 12m 31s

Публикувано 17 април 2012 - 15:57

О, да кърмиме се. Тя е направо пристрастена, не знам какво успява да изсуче, но ме дърпа често. ::)
Като каза мазнини й давам доста често и авокадо. Много любимооооо ни е!!!
Не знам дали помниш преди време ти бях писала за кожата й, заради АД, сега кожата й е като коприна, а с нищо не я мажа и я къпя само с вода. Нооо малко готвена храна яде, като изключа хляба и тук таме паста. :)

#182 Вери

Баш бабаитка

•  

• 1086 мнения
  • ГрадМонреал, Канада
  • Онлайн цели : 8d 16h 41m 48s

Публикувано 17 април 2012 - 18:01

Това че яде малко готвено не би ме притеснило, ако си хапва разнообразно сурови нещица. :)
Ясен също обича мазничко, но май не яде толкова много. Сигурно ще да са някоя вата...нали сега е модерно така да си определяме конституциите. ;) :)
За АД помня, да.
А относно кърменето - и аз още кърмя, той след 2 месеца става на 4 години. Кърмя само сутрин като понякога му се случва да прескочи ден, но помни, че се е минал. :)))))) Не помня кога превключихме на веднъж дневно, може би около нова година. Но самоотбиването му е много бавно. И той си е/беше от пристрастените.

#183 Julkata

Прохождащ

•  

• 32 мнения
  • Онлайн цели : 6h 19m 10s

Публикувано 17 април 2012 - 22:13

Ох, това кърмене, вече пощурявам аз. И сега и още едно бебе, очертават се около 8 години кърмене. Изобщо не си спомням как съм живяла без да кърмя :lol:

#184 Вери

Баш бабаитка

•  

• 1086 мнения
  • ГрадМонреал, Канада

Публикувано 18 април 2012 - 00:29

Аз понеже не съм кърмила щерката и много исках с Ясен да успея. Та нА ми сега дълго кърмене. :)))))))))))))

#185 Калинче

Задълбал

•  

• 236 мнения
  • ГрадСофия
  • Онлайн цели : 4d 6h 31m 55s

Публикувано 21 април 2012 - 08:37

Привет момичета...леле какво кърмене пада при вас,аз съм кърмила половин година и ми се струваше безкрайно дълго....хахахах,сега мисля че рано съм я спряла.

Катарини,струва ми се малката ти няма запек,щом ходи всеки ден.Ще ти кажа аз какво правя,не съвети а идейки))))
Първо най-най важното СПОКОЙНО ...това е естествен процес на който сме придали повече важност и така го объркваме.Децата са много съобразителни и виждат всичко....притеснения поглед на мама.Спри да и обръщаш внимание когато и се приака,намери си някаква работа и дори не я гледай,тя сама ще се оправи,ако иска нека и в гащите ходи...лека по лека,само и тя да е спокойна, а това няма да стане ако ходиш по нея и я питаш къде ще ака или боли ли я или какво и е))))Аз така направих оставих я на мира и тя си намери начин и е спокойна,че не тичам по нея с ококорени очи.За миенето също,първо я миех на душа с играчките,после като посвикна на мивката. Мисля че най важното е ти да си спокойна вътрешно! И ние имахме възпалено дупе,с дефламол се оправи за 2 дни,важно е да не я боли.И моята още ака в гащите,но и това ще се нареди,даже като не е ходила 2,3 дни и търси масло...изяжда 1,2 с.л. и веднага се върши работа)))))
Сигурна съм че си пробвала всичко,сега е на ред просто да се успокоиш))))

#186 Калинче

Задълбал

•  

• 236 мнения
  • ГрадСофия

Публикувано 21 април 2012 - 08:42

Забравих....ние сега си взимаме от солите на Шуслер.Едната от тях е за запек а има и такава за нерви)))) Може да даваш на малката,те са безвредни,по хубави са от хомеопатията и действат....аз съм много доволна

#187 Вери

Баш бабаитка

•  

• 1086 мнения
  • ГрадМонреал, Канада

Публикувано 21 април 2012 - 21:00

Калинче, пада я. :)))) Но аз съм го оставила на самоотбиване, както навремето го оставих да се самозахрани. Ето днес имаше запитване на нац. асоциация по кърмене следното: как е преминал процеса на отбиване при големите кърмачета. Отговорих: бавно и постепенно. Процесът не мога да го нарека отбиване, а порастване и осъзнаване. :)
Ама да не си мислите, че не е имало терзания, дразнения и подобни преди да се успокоя, да не обръщам внимание и да оставя детето на мира като то ме води, а не аз. :)))))))))
Така беше за захранването - терзание защо нищо не иска да опита до 9-я си месец, а търси само кърма. Казах си каквото-такова и когато-тогава. Повече не съм имала притеснения.
После си бях наумила да ходи на гърне рано рано преди годинката. Еми не ставаше и не ставаше. И понеже дъщеря ми малко с насилие я научих около 20-я месец, си казах това повече няма да се повтори. Оставих го да прави каквото иска. Около 2-рата година в една лятна жега почна да си смъква сам памперса. Аз ходя след него и го слагам. Така няколко пъти, докато не си казах яяяя да видя какво ще направи като ходи гол. Еми имаше няколко фала и почна да сяда сам на гърнето. После сам реши на тоалетната с приставка обаче. А сега вече си я ползва като голям човек. :) Та ето стана работата без настояване от моя страна. А нощния памперс го махнахме окончателно след като навърши 3 годинки като имаше периоди преди това да спи без памперс, после за кратко пак го върнах, защото се напишкваше. Общо взето всичко се случи, когато беше готов.
За кърменето - по едно време се дразнех, че нещо се превръща в една безкрайност; непрекъснато ме търсеше и дърпаше. Но и това отмина. Просто си казах, че не мога да вървя срещу него и да се налагам; да го отбивам насилствено. И така се наредиха нещата.

Иначе, Калинче, аз моята дъщеря я кърмих криво ляво 40 дена като съм включвала и АМ. Мина вече времето, когато се обвинявах и си скубех косите. Сега съм в мир със себе си относно грешките, които съм допуснала в нейното гледане. :)

#188 Калинче

Задълбал

•  

• 236 мнения
  • ГрадСофия

Публикувано 22 април 2012 - 06:28

Това е тайната на всяка промяна,бавно е постепенно.Що се отнася до деца,те не обичат бързите и шокови ситуации,то ние не обичаме така,пък камо ли малките душици.Но общоприетото мнение,всичко да се прави еди кога си,как и още куп правила,довеждат до пришпорване и ядове,както за нас...така и за децата.Като с яслата,всички ми надуват главата да я пускам,но аз няма да я дам там,поне още половин година..най-рано на 3 ще е .Малките имат нужда от майките си,а не от разни непознати лелки да им пълнят главите с караници.Повечето ми познати са дали децата си рано,но аз знам,че е добре по-късно.Да не говориме с какво ги хранят там......а за препаратите за почистване,просто не знам,отключват алергии,мият с белини и хлорни разтвори а децата го дишат по цял ден това и после защо кашлят и се разболяват лесно.

#189 Вери

Баш бабаитка

•  

• 1086 мнения
  • ГрадМонреал, Канада

Публикувано 22 април 2012 - 20:42

Съгласна съм за детските заведения - за мен не са здравословна среда за децата от сегашната ми гл.т. Причините са същите, които си изредила. Много си зависи и от заведението, разбира се. Има алтернативи, но пък струват парички и тук и в България. Все пак някои родители са принудени да ползват услугите на яслата и градината. защото трябва да се работи. Разбирам ги.
Когато дойдохме в Канада, Маги имаше навършени 3 годинки. И бяхме убедени с Милен на 100%, че е готова за градина. И сега като се връщам назад, не съжалявам. Тя просто си е такова детенце - не ме търсеше много много; можеше да играе с часове в парка без да се сети за нас; спеше си самостоятелно...
Но Ясен....и сега не е готов и май май и тази година 2012-2013 няма да се ходи на градина; тя всъщност е последна, после почва училище - предучилищна. Тук това става на навършени 5 годинки. :)
Иначе в повечето градини ( не смея да кажа всичките) позволяват да се носи домашна храна. Така че това не е проблем.
Но и сега забелязвам нещо: гледа децата от предучилищната как играят в едно дворче като взимаме кака му; лепва се за оградата и ги наблюдава; питам го искаш ли на градина, там ще има много деца като тук и ще играете; и той ааааа не не. :)

#190 Julkata

Прохождащ

•  

• 32 мнения
  • Онлайн цели : 6h 19m 10s

Публикувано 09 май 2012 - 10:13

И аз съм от дългокърмещите майки, вече 3г 4м, но взех да отказвам, че с тази бременност нямам никаква излишна енергия и търпение. Попитва ме чат-пат, но общо взето май се примирява с положението. С памперсите и аз така реших без насилие, но вече ми 3 година минава, а малкия няма никакви намерения да се отказва от тях. Каката ми е на 5.5 и все още спи с памперс, просто не знам как да я отуча, спи като пън през ноща и няма сила, която да я събуди :(

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни