Напоследък започвам да се замислям, защо нито една от по-известните вегански/суровоядни личности не споделя своето преди и сега. Всъщност знам само за един случай - този на Фредерик Партено, който написа книга за своя преход от всеяден към вегетарианец, веган, суровояд и стигна до своето днешно меню. Всички останали дълбавят, ровят и поучават как да се храним, а не споделят в повечето случаи те къде са бъркали, как са стигали до изводите и сие. В случая с Бутенко, женицата е била стимулирана да премнине към веганство и суровоядство поради поставена и от тогавашната медицина тежка "нелечима диагноза". Съответно в това няма нищо лошо, но тя самата не споделя за своите проблеми със зъбите, дължащи се на залитането по сладостта на плодовете и тяхното предпочитане пред зеленолистните в началния период на прехода. За мен би било много по-интересно и ценно да знам, че един човек на практика споделя откровено всички свои проблеми и успехи, а не воден от поредната комерсиална мода да пише само за онова, което хората искат да чуят. Голяма част от веганите/суровоядите-кулинари не консумират ежедневно предлаганите от тях в книги и прочие ястия, но именно за техните хранителни навици много рядко се споделя. Май ще трябва да се хващам за перото и да пиша ферман за житието и битието