Към съдържанието

- - - - -

Ах, Магнезиус, Магнезий :)

магнезий клетка минерали дефицит стрес

9 отговора на тази тема

#1 Вери

Баш бабаитка

•  

• 1086 мнения
  • ГрадМонреал, Канада
  • Онлайн цели : 8d 16h 41m 48s

Публикувано 09 декември 2011 - 09:20

Много важна, полезна и хубава статия за минерала магнезий:

http://www.svoizbor....alth-magnesium/

Аз също съм на мнение, че му се обръща малко внимание.

#2 Milen

Майстор кулинар

•  

• 1186 мнения
  • ГрадБургас / Монреал
  • Онлайн цели : 3d 4h 25m 4s

Публикувано 11 декември 2011 - 23:38

Ами да, наистина е интересно предложеното четиво. Особено като става дума за един толкова ценен и в повечето случаи пренебрегван минерал. Ако някога усещате тежест в стомаха - магнезия действа безотказно като разхлабително. Ако имате мускулна треска - магнезият ще помогне на мускулните влакна да се приспособяват по-лесно и бързо с новите натоварвания. Ако усещате стягане в сърцето или някакви странни аритмии - магнезия ще помогне на този УНИКАЛЕН за всеки от нас мускул да се поотпусне малко. Ако имате смущения в храносмилането - магнезия ще помогне на клетъчните мембрани да пропускат по-добре водата и хранителните вещества, както и да се извеждат остатъците от всяко едно "пиршество". Дори само тези причини вече са достатъчни да заобичаме магнезия, който нашето семейство си употребява от година-две макар и не толкова редовно, но за момента при изтръпвания на крайниците и болки в мускулите ВИНАГИ ни е бил надежден цяр. Нашият магнезий е под формата на бяло прахче (магнезиев цитрат), което разтворено в чаша хладка вода наподобява вкуса на лимонадка. Само не прекалявайте с "лимонадката" за да не Ви е страх после да кихнете tongout bigeyes

#3 Калинче

Задълбал

•  

• 236 мнения
  • ГрадСофия
  • Онлайн цели : 4d 6h 31m 55s

Публикувано 17 декември 2011 - 18:30

И аз мисля че му се обръща малко внимание,ние имаме това магнезиево олио и наистина е много добро,малко щипе де,но пък така разбираме че се усвоява от кожата

#4 Вери

Баш бабаитка

•  

• 1086 мнения
  • ГрадМонреал, Канада

Публикувано 18 декември 2011 - 03:02

Когато ходих на теста на жива кръв, натуропатът каза, че имам нарушена мембрана на клетките т.е. не усвоявам добре полезното от храната, не влиза достатъчно вода в тях. А за да се възстанови здравината на тази клетка, са важни омега 3 и магнезия. Имам недостиг и на двете, това се видя на теста.
Тогава той ми препоръча да взимам добавки. Но усперодно с тях желязо, вит. Б12, вит. Ц, ензими...все още не съм си написала статията за моите изследвания, но другата седмица имам среща при него за повторен тест и тогава ще направя едно обобщение.
Смятам, че в моя случай всякаква странична добавка е напълно излишна. Хвърляне на пари и така не помагам на организма ми да заработи сам и да почне да синтезира необходимите му неща. Важни са именно магнезия, омега 3, да се обърне внимание на дебелото черво и черен дроб. Лошото е, че съм непостоянна.
Чела съм и на други места, че е хубаво да се маже тялото с масла богати на омега 3 и с това магнезиево олио, но как не обичам да се мацотя...

#5 Калинче

Задълбал

•  

• 236 мнения
  • ГрадСофия

Публикувано 19 декември 2011 - 09:54

ех тея витамини....чела съм за омега 3(лененото масло),че се усвоява най-добре със пълномаслена извара,имаше рецепта май на Будвиг вече не помня....та изварата с ленено масло и смляно ленено семе.А тези от капсулите пише че въобще не се усвояват.А изварата може да се замести с нещо сигурно,аз съм я изпълнявала тая рецепта дълго време но преди и с извара))))
Магнезиевото олио аз си го мажа(като се сетя де или като нещо ми е студено или настивам) под мишниците и на стъпалата,слагам чорапи и си лягам,една масажистка ми беше казала че от там се усвоява бързо и по сгъвките,зад коляното,лактите.
А за дебелото черво си права,нали там се усвояват витамините,та колкото и да ги пием все тая,не е ли чисто там......
Ще е интересно да прочетем статията ти за изследванията)))))

#6 Вери

Баш бабаитка

•  

• 1086 мнения
  • ГрадМонреал, Канада

Публикувано 19 декември 2011 - 16:56

Моите омеги не са на капсули. Аз по принцип не ги харесвам тия капсули, мисля, че са лекарство.
А е комплекс от разни масла вкл и ленено.

Ще го потърся това магнезиево олио, няма как да го няма и тук.

Иначе като се срещна с натуропата и той все ми напомня да съм си помислила за рибено масло и яйца. Няма как да стане това. Каква е гаранцията, че тях ще усвоявам по-добре? И също така аз не знам какво ми е било положението, когато бях всеядна. Може да е било и по-зле.

#7 Калинче

Задълбал

•  

• 236 мнения
  • ГрадСофия

Публикувано 19 декември 2011 - 18:27

Така и няма гаранция.Обаче ми е чудно едно.....защо си правите толкова изследвания,нали се чувствате дабре,или пък го правите за да докажете че с този начин на живот сме по-здрави(е аз съм далеч от вашите постижения,но се включвам разбира се)Аз никого не съм си правила някакви изследвания,единствено по време на бременността...а тогава ядях какво ли не,меса ,чудеса....и пак бях анемична,и въпреки добавките и бебето беше анемично,та му преливаха кръв ...миличкото ми)))

#8 Вери

Баш бабаитка

•  

• 1086 мнения
  • ГрадМонреал, Канада

Публикувано 19 декември 2011 - 22:35

Добре се чувстваме, да. Лично аз с малки изключения. :)
Но има много но-та и то големи.
Не е точно, за да докажем, че това е начинът да си здрав и хармоничен. По-скоро от любопитство, интерес, опитност, да се намери правилния път, да има нещо изпитано и изпробвано, да има нещо черно на бяло, да не се хвърчи в облаците и да не изпадаме в самозаблуждения, защото доста често по нашите стъпки вървят и други. Отделно от това винаги е добре 1-2 пъти в годината човек да проверява как върви, защото това за мен/нас е една правилна превантивна мярка за справяне с проблемите още в зародиш, ако ги има.

Аз откакто съм в Канада, съм си пускала изследвания покрай бременнността и защото са ми били назначени. Това беше 2007-2008.
И чааак сега тази година януари ходих на тест на жива кръв, май месец си пуснах стандартни изследвания и сега пак на жива кръв. Скоро няма да си правя такива проверки. Може би само покрай бремнността, ако има такава.

Аз "анемична" винаги съм била т.е. откакто ми се пускат изследвания, а това е от 2003-та. Тогава по-сериозно ми обръщаше внимание ЛЛ, а и скоро същата година забременях с Маги. :)
Преди това не знаех какво е пълна кръвна картина. А и ако ми е правено нещо подобно, не съм била хич запозната.

#9 Калинче

Задълбал

•  

• 236 мнения
  • ГрадСофия

Публикувано 20 декември 2011 - 10:44

Правилно,така и трябва....хубаво е човек да си пуска изследвания,че да следи тялото си,но при мен това го няма((( не обичам да ходя без причина по доктори.Имах веднъж някаква мастна топчица в едната гърда и един доктор така ме наплаши,че искаше да ме реже,изкараха ме и с хормонални проблеми и какво ли не беше....и отидох на друг преглед и се оказа че е мастно образувание,само се стопи с времето))))Въобще нашите лекари с малки изключения са.......

#10 Вери

Баш бабаитка

•  

• 1086 мнения
  • ГрадМонреал, Канада

Публикувано 20 декември 2011 - 23:14

A аз не ходя по доктори. :)))))
Ходя при натуропата и не често - 3 пъти за тази година. С него си говорим за различни неща и разбира се не всичко приемам за чиста монета. Нито пък той ми се противопоставя и налага. Знае, че четем. ;)
А стандартни кръвни изследвания си пуснах, когато така и така трябваше да се видя с ЛЛ след аборта. Трябваше да ми извърши рутинен преглед 40 дена след това.

Това са ми скитанията.

Изоставила съм дори хомеопатията, но не защото не и вярвам. По-скоро имам да попълвам едно дълго интервю, после да си говорим с лекарката. И все уж нямам време. Иска ми се да регулираме цикъла, да не е идва на различен ден. И също така да видим това стягане/изтръпване в областта на щитовидната, което аз забелязвам, че невинаги ме навестява; даже рядко.

Сега след днес, срещнахме се с натуропата. Имам подобрение с омегите, вит.Ц; дрождите ги няма. Но това, което най-го притесни е желязото; след това Б12. Каза да продължавам с магнезия. Освен това се забелязва, че имам известни затруднения с храносмилането, за което ми каза да не спирам ензимите. Само че аз за тях имам вече малко резервирано мнение и не ги купих. Препоръча Бетаин (киселина за разграждане на протеина), него ще го взимам известно време. Каза ми че не ми трябва по-специално внимание на дебелото черво, но аз мисля да си направя клизма. И също така каза, че се забелязва, че нещо черния дроб се тормози. Посъветва ме да наблегна на киселите неща. Аз това си го знам. Ще включа по-активно семенцата магарешки бодил. И вече колкото пъти се срещна с него, ми казва, че от теста се вижда, че съм в постоянен стрес. Клетките го показват. Това ми е най-големият дерт и според него и според мен/нас. Та така. Аз си мечтая в началото на новата година да отида на един випасана курс. Просто усещам, че имам нужда.
За ензимите ще включа семената на папаята. Само да измисля как да го направя, тъй като така да си ги хрупкам не ми е приятно. Сигурно ще ги смилам с нещо друго. Искам да науча тялото само да си изработва ензимите, а не да го подпомагам и да го разглезвам с добавка ензими.

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни